Achtergevel van kasteel Wolvenhof

Kasteel Wolvenhof

Kasteel Wolvenhof blijft spookkasteel

Sinds 2006, toen de bejaarde bewoners van kasteel Wolvenhof de deur achter zich dicht trokken, staat het kasteel Wolvenhof te verkommeren. Aan plannen geen gebrek, maar een nieuwe bestemming is er nog altijd niet gevonden.

1 december 2017

Delen op Facebook Delen op Twitter

De goed in de slappe was zittende familie Vanden Bogaerde gaven in 1913 opdracht voor de bouw van het kasteel Wolvenhof en het vlakbij gelegen Wallemote. Bouwfirma Serck

Restauratie

Toen het Izegemse stadsbestuur het kasteel in 2000 op de kop tikte, was het nochtans de bedoeling er een streekhuis in onder te brengen.

De gemeente gaf het kasteel daarvoor in 2010 in erfpacht aan de provincie West-Vlaanderen. Maar die besliste het streekhuis in Roeselare onder te brengen.

Trappenhal

Op 9 september 2017 opent het kasteel nog één keer de deuren voor een fotoshoot. De monumentale trappenhal is een van de blikvangers.

Hoe moet het nu verder? Begin 2020 maakte de provincie West-Vlaanderen bekend dat het een restauratiedossier heeft klaargestoomd, ook al speelde het met de idee om het gebouw te declasseren en te slopen. Samen met de stad zoekt de provincie nog een nieuwe invulling.

Delen op Facebook Delen op Twitter

Meer artikels over

Schrijf je in op de nieuwsbrief