Ontdek het leven en werk van John Cockerill
De opengekraste gevel van het Home RTT Oostduinkerke

RTT Oostduinkerke

Verdwenen vakantiekolonie voor kinderen

De RTT Home was een van de tientallen vakantiekolonies aan de Belgische kust. Vanaf 1950 konden kinderen van RTT-personeel (het vroegere Proximus) hier op vakantie komen.

 

24 januari 2011

Delen op Facebook Delen op Twitter

Architect Henry Lacoste tekende het statige home in de duinen van Oostduinkerke en zou zich volgens het boek "Architectuur en telefonie" hebben laten inspireren op de basiliek van Sint-Franciscus van Assisi met zijn boogvormen boven de vensters, opvallende steunberen en bakstenen.

De kosten swingden eind jaren '80 de pan uit en daarom verkocht het toenmalige Proximus de hele site aan een bouwpromotor, die groen licht kreegom het gebouw te slopen en er een luxehotel op te trekken.

Refter

De stoelen in de refter waren aan betonnen tafels gemonteerd om het gekras en geschuif van honderden stoelen te vermijden.

Toen de afbraak in 2004 van start ging, werd de sloop stilgelegd op last van het hof van beroep. Jarenlang stond de RTT daardoor verder te vervallen.

In december 2010 kreeg de nv Karthuizer een bouwvergunning voor de verdere sloop. Daarmee kwam in 2011 definitief een eind aan de RTT Oostduinkerke.

Delen op Facebook Delen op Twitter

Meer artikels over