De 2.700 mijnwerkers van de steenkoolmijn Westerholt in Gelsenkirchen kregen in 2008 te horen dat ze niet meer moesten komen. Tien jaar later lijkt de tijd hier te hebben stilgestaan.

Zeche Osterfeld
De overkoepelde cokesmenginstallatie in Oberhausen is het merkwaardigste restanten van van de voormalige steenkoolmijn Osterfeld.
26 juli 2012
De veertig meter hoge cokesmenginstallatie werd in de jaren tachtig in gebruik genomen en heeft een diameter van 88 meter. Na de sluiting van de steenkoolmijn werd hij bewaard en tijdens de Landesgartenschau van 1999 hergebruikt als Gartendom. Sindsdien kreeg hij nog geen nieuwe bestemming.
De rest van de steenkoolmijn werd na de sluiting in 1992 bijna volledig met de grond gelijk gemaakt. Enkel de schacht en de toegangs- en administratiegebouwen bleven bewaard.


Landesgartenschau
Het fabrieksdomein werd heraangelegd als landschapspark OLGA, in 1999 het decor van de Landesgartenschau. Waar ooit de kolenbunker en cokesovens stonden, werd voor die gelegenheid een panoramatoren gebouwd die je tot vandaag kunt beklimmen.

De schachtbok die in 1950 in gebruik werd genomen, werd vernoemd naar de Duitse industrieel Paul Reusch en bleef na de sluiting overeind.
- Rheinruhronline: Zeche Osterfeld
- Website Zeche Osterfeld
Zeche Osterfeld
Zum Steigerhaus
Oberhausen (Duitsland)