Ontdek het leven en werk van John Cockerill
Oud spoorwegerfgoed langs de Vennbahn

Vennbahn deel 1: Aachen - Waimes

Vennbahn deel 1: Aachen - Waimes

Steenkooltreinen, militaire transporten en stoomlocomotieven dwars door de Hoge Venen hebben plaats geruimd voor fietsers op de historische Vennbahn. Een verslag van het traject tussen Aachen en Waismes.

5 april 2016

Delen op Facebook Delen op Twitter
De Vennbahn

Aachen

Raeren

Monschau

Kalterherberg

Sourbrodt

Born

Sankt-Vith

Burg-Reuland

Wilwerdange

Troisvierges

Eupen

Verviers

Malmedy

E42

E40

E25

België

Nederland

Duitsland

Luxemburg

1 KM

Industriecultuur.be - © OpenStreetMap contributors

De Vennbahn zag het levenslicht in 1889. De Pruisische staat legde in de hoogdagen van de steenkoolindustrie 124 kilometer rails om het zwarte goud en ijzererts tussen het Ruhrgebied en de staalfabrieken in Luxemburg te vervoeren.

0 km: Aachen

De Vennbahn doorkruist 3 landen (Duitsland, België, Luxemburg) en is een samensmelting van 2 spoorlijnen: lijn 48 start in Aachen en loopt tot Sankt Vith (91,4 km) en lijn 47 tussen Sankt Vith en Troisvierges (22,4 kilometer) in Luxemburg.

22 km: Station Raeren

Via het station van Raeren, op een boogscheut van Eupen, duikt de Vennbahn België binnen. In 1959 stapten hier de laatste reizigers van de trein.

Naast het fietspad herinneren de overwoekerde sporen aan wat ooit een druk station was. Daartussen prijkt een oude waterpomp uit het stoomtreintijdperk en verschillende armseinen, waarvan je her en der nog over de bedieningskabels struikelt.

Buffetwagons

Ook oude buffetwagons en ander spoorwegmaterieel stond hier te roesten. Begin 2019 heeft spoorwegvereniging CF3F de site opgeruimd: de rijtuigen waren rijp voor de sloop, andere vooroorlogse wagons verhuisden ze naar het station van Hombourg.

30 km: Duitse enclaves

De Vennbahn vormt tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke aanvoerlijn van Duitse soldaten en oorlogsmaterieel richting front.

Als de Oostkantons na de oorlog door het Verdrag van Versailles aan België wordt toegewezen, ligt de Vennbahn plots op Belgisch grondgebied.

De enclave Ruitzhof

België

Duitsland

enclave

Ruitzhof

Vennbahn

grens

100m

Industriecultuur.be - © OpenStreetMap contributors

Belgisch grondgebied

De spoorlijn steekt verschillende keren de Duitse grens over. Om niet telkens controles te moeten uitvoeren aan de grens, wordt in 1920 beslist de hele spoorwegbedding Belgisch grondgebied te maken.

Vier stukken Duits grondgebied zijn daardoor afgesneden van de rest van het land en vormen tot op vandaag enclaves, zoals delen van Roetgen.

38,5 km: Westwall in Lammersdorf

Waar de Vennbahn door het Duitse Lammersdorf snijdt, bots je op sporen van de Tweede Wereldoorlog: antitankhindernissen van de Westwall (of Siegfriedlinie) moesten de Duitse grenzen verdedigen tegen eventuele aanvallers.

47,5 km: station Monschau

Voorbij Lammersdorf passeert de Vennbahn restanten van onder meer het station Konzen en Monschau, allebei in Duitsland.

54 km: Kalterherberg

De als fietspad heraangelegde Vennbahn leidt je onder de brug in Kalterherberg. De treinsporen zijn vanaf de jaren '80 stelselmatig opgebroken.

Van Kalterherberg tot het Belgische Sourbrodt zijn de sporen van de Vennbahn wel blijven liggen. Dat stukje kan je nu met een railbike afleggen.

61,5 km: Grensstation Sourbrodt

Vanaf het Belgische station Sourbrodt laat de Vennbahn Duitsland definitief achter zich.

Tot 2004 reden tussen station Sourbrodt en het verderop gelegen Waimes militaire treinen voor het kamp van Elsenborn.

65 km: Draaischrijf en seinhuis van Sourbrodt

Een honderdtal meter voorbij Sourbrodt ligt een draaischrijf, die tot voor enkele jaren nog overwoekerd was door struiken en planten.

Vlak ernaast staat het seinhuis, met her en der errond verroeste katrollen waarover de kabels liepen voor de manuele seinbediening vanop afstand.

70 km: Brugruïnes

Bakstenen restanten van overbruggingen en oude kilometeraanduidingen markeren het traject tussen Sourbrodt en Waimes.

Delen op Facebook Delen op Twitter