De 4 scheepsliften op het Centrumkanaal in Henegouwen overbruggen samen een hoogteverschil van 68 meter.

Manufacture Boch
Een blauw gebloemd servies van Boch uit La Louvière stond jarenlang met stip op één op huwelijkslijsten. Maar na een stoet van overnames ging de keramiekfabriek in 2011 definitief kopje onder.
12 maart 2019
Daarmee verdween een Belgisch icoon. Boch was bijna even oud als ons land zelf: de familie Boch richtte in 1841 een de faiencefabriek op in een boerengat tussen Mons en Charleroi: Saint-Vaast. Boch en de hoogovens van Gustave Boël lokten zoveel nieuwe inwoners, dat zich een nieuwe stad vormde: La Louvière.

De fabriek van de familie Boch breidde al snel uit met een afdeling voor fijn aardewerk, waardoor Boch hofleverancier werd en op bijna elke keukentafel belandde in ons land.
Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw begon de motor te sputteren.
Faillisementen
Boch ging in 1985 een eerste van vele keren failliet. Telkens verscheen een reddende engel op het toneel, maar bij het laatste faillissement in 2011 was Boch uitgezongen. De 40 arbeiders die nog in de uitgeleefde fabriek in La Louvière werkten, stonden op straat.
Van de fabriek blijft nu niets meer over, behalve de drie oude flesovens, waarrond het Centre Keramis, een museum en kunstencentrum, zich wikkelt.
Place des Fours-Bouteilles 1, La Louvière.