Ontdek de grootst bewaarde stoommachine van België in Izegem tijdens een unieke begeleide rondleiding voor individuele bezoekers in het Museum voor Stoom en Stroom.
Bezienswaardigheden in West-Vlaanderen
Industrieel erfgoed, vergane vakantieglorie, de littekens van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en andere bezienswaardigheden in West-Vlaanderen.
Batterij De Halve Maan in Oostende Oosteroever was tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duits verdedigingsbolwerk dat deel uitmaakte van de Atlantikwall.
In 2005 ontdekte Klerkenaar Brecht Schotte in het Vrijbos in Houthulst de betonnen lanceerplaat van een Duitse V1-lanceerbasis uit de Tweede Wereldoorlog.
De Spuikom in Oostende veranderde tijdens de Eerste Wereldoorlog in een militaire luchtmachtbasis. Het Duitse leger stampte er begin 1917 namelijk het Seeflugstation Flandern II uit de grond om de haven van Oostende te verdedigen tegen Engelse aanvallen.
In Rampskapelle bij Nieuwpoort rees in 1905 een baksteenfabriek uit de grond die vier jaar later in handen kwam van 'Céramiques et Briqueteries Mécaniques du Littoral'.
Te midden van weides en maïsvelden schoot anderhalve eeuw geleden een neogotische arcade uit de grond, de 'Uitkijk', in de volksmond beter bekend als 'de Galge'.
Onder de kruinen van het Canadabos in Poperinge schuilt een geheime V1-lanceerbasis uit de Tweede Wereldoorlog.
Een geniale uitvinder maakte van Zwevezele het epicentrum van de talonindustrie. Zijn naam? Marcel Muylaert.
Landinwaarts, tussen een kudde Westendse koeien, huist de veldbatterij Bamburg, een onderdeel van de Duitse Atlantikwall.
De Foxtrot, een onderzeeër van de Russische marine, verdwijnt voorgoed uit het Albert II-dok in Zeebrugge.
Scheepsbouwer Amedée Seghers richtte in 1934 een naar hem vernoemde scheepswerf op aan de Slipwaykaai in Oostende.
De oude masten van het zendstation in Middelkerke hebben te koop gestaan, maar het was niet dringen geblazen.
De dagen van de Oostendse vismijn zijn geteld. De stad wil de vismijn grotendeels slopen en vervangen door een nieuwbouw.
Sinds 2006, toen de bejaarde bewoners van kasteel Wolvenhof de deur achter zich dicht trokken, staat het kasteel Wolvenhof te verkommeren. Aan plannen geen gebrek, maar een nieuwe bestemming is er nog altijd niet gevonden.