Ontdek het leven en werk van John Cockerill
Sobemai-kraan aan het Houtdok

Bezoek Oude Dokken Gent, 19 maart 2023

Wandeling door de Oude Dokken in Gent

Tot het einde van de vorige eeuw maakten de Oude Dokken deel uit van het Gentse havengebied. Toen de havenactiviteiten er rond de laatste eeuwwisseling voorgoed verdwenen, werden de toekomstplannen voor de dokken snel duidelijk.

28 december 2022

Delen op Facebook Delen op Twitter

De ligging van de Oude Dokken zorgt er namelijk voor dat het een ideale plek is om te wonen. Toch mag het industriële verleden van de dokken niet vergeten worden. Om het rijke havenverleden te laten voortleven worden oude kranen, sporen, aanmeerpalen en andere typische havenelementen behouden en krijgen ze een nieuwe rol in het gebied.

Over de gids

Marc Pinte werkt bij de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning van Stad Gent. Hij is niet alleen nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Oude Dokken, maar heeft ook een uitgesproken interesse en voorliefde voor industrieel erfgoed. Hij neemt de Vrienden van het Industriemuseum mee op een wandeling door het voormalige havengebied.

Over de Vrienden van het Industriemuseum

Ben je fan van het Industriemuseum, gefascineerd door het fabrieksgebouw of zot van de vele workshops? Heb je zelf een band met de fabrieken of de textielnijverheid van weleer? Dan hebben de Vrienden van het Industriemuseum precies wat je zoekt.

Als Vriend bouw je mee aan de toekomst van het museum. In ruil geniet je van gratis toegang, een ruim aanbod aan activiteiten en een plaats op de eerste rij.

Helemaal overtuigd? Vul het formulier in, stuur een mailtje naar vrienden@industriemuseum.be of kom langs in het Industriemuseum Gent.

Delen op Facebook Delen op Twitter