Vliegtuigmotor

Archeocentrum Velzeke

Expo 'Over vliegen vallen… en opgraven'

De tentoonstelling 'Over vliegen, vallen… en opgraven! Luchtvaartarcheologie in Vlaanderen' in Archeocentrum Velzeke vertelt niet alleen de hoogtepunten van de pioniersperiode in de luchtvaartgeschiedenis, maar toont ook opgravingen van vliegtuigwrakken.

Vanaf 20/05/2022 (09:00)
tot 17/09/2023 (17:00)

Delen op Facebook Delen op Twitter

Tijdens de wereldoorlogen is Oost-Vlaanderen van groot belang. Oorlogen zorgen voor investeringen, de burgerluchtvaart profiteert mee. Er wordt steeds sneller, verder en hoger gevlogen. Maar ook gecrasht. In 2002 ontstaat de Belgian Aviation History Association Archaeology Team (BAHAAT) om samen met de overheid het opgraven van vliegtuigwrakken wetenschappelijker aan te pakken. Samen met hen maakt Archeocentrum Velzeke de tentoonstelling ‘Over vliegen, vallen… en opgraven!’.

Tot nu toe ondergewaardeerde personages worden in ere hersteld. De vrouwen krijgen eindelijk de aandacht die zij verdienen. De expo brengt een keur aan relicten uit heel Vlaanderen bijeen. Kenners zullen de resten van een Fokker D.VII herkennen, het beruchte Duitse jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog!